Сценарно-параметрический подход в оценке кредитоспособности предприятия продовольственной сферы

  • Людмила Совик
  • Ирина Совик
Ключові слова: регіональні харчові підприємства, кредитні ризики, короткострокове кредитування, тестування життєвого циклу, кредитоспроможність.

Анотація

Досліджено загрози діяльності регіональних харчових підприємств через зростання обсягів запозичень в комерційних банках. Обґрунтовано зміни кредитної політики в напрямку інтересів позичальника. Запропоновано нову методику тестування кредитоспроможності позичальника з урахуванням стадії його життєвого циклу і позиції в сфері діяльності

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Посилання

1. Bank Rossii [The Central Bank of the Russian Federation]. Retrieved from http://cbr.ru/.
2. Auditorskoe zakljuchenie po hodovomu otchetu OAO “Sberbank Rossii” za 2012 god [Auditor’s Report on the Annual Report of OJSC “Sberbank of Russia” for 2012]. Retrieved from http://sberbank. ru/common/img/uploaded/files/info/Sberbank_ RAL_2012.pdf.
3.Sberbank online Retrieved from http://sberbank.ru/moscow/ru/investor_relations/accountability/annual_reports/.
4. Doktrina prodovol’stvennojj bezopasnosti Rossijjskojj Federatsii. Utv. Ukazom Prezidenta RF ot 30.01.2010. [Food Security Doctrineof the Russian Federation. Approved by Presidential Decree of 30.01.2010№120.] Sugar. 2010, Vol. 3, 14–19.
5. Stratehija razvitija bankovskoho sektora Rossijjskojj Federatsii na period do 2012 hoda: Prilozhenie k Zajavleniju pravitel’stva Rossijskojj Federatsii i banka Rossii ot 05.04.2011 [Banking Sector Development Strategy of the Russian Federation for the period up to 2012: Appendix to the Statement of the Government of the Russian Federation and the Bank of Russia 05.04.2011.] Retrieved from www.cbr.ru.
6. Voronin V. P., Jankovskaja S. K., Sovik L. E., Sotnikova S. K. (2010) Analiz stoimostnojj otsenki riskov i kachestva rasshirenija dejatel’nosti kommercheskoho banka [Valuation Risks and the Quality Analysis of the Expansion of Commercial Bank]. Economic Analysis: Theory and Practice. Vol. 40, 36–46.
7. Mamonova I. D. Kak banki otsenivajut kreditosposobnost’ svoikh klientov [How do Banks Assess the Creditworthiness of Their Customers] Retrieved from http://www.cfin.ru/.
8. Sovik L. E. (2012) Metodolohija i modelirovanie protsessov biznes-monitorinha v promyshlennykh orhanizatsijakh [Methodology and Modeling of Business-Monitoring Processes in Industrial Organizations]. Voronezh: Publ. VSUIT.
9. Heuser D.R. Don Klouzing House of Quality. Retrieved from www.inventech.ru/lib/sfg/sfg-0005.
10. Shumkova K. G. (2012) Ehvoljutsija podkhodov k otsenke kreditnoho riska [Evolution of Approaches to Credit Risk Assessment]. Finance and credit, Vol. 6 (486), 35–39.
11. Shcherbakov T. A. (2009) Analiz finansovoho sostojanija korporativnoho klienta i eho rol’ v otsenke kreditosposobnosti zaemshchika [Analysis of Financial Condition of the Corporate Client and its Role in Evaluation the Creditworthiness of the Borrower]. Finance and credit. Vol. 22, 47–54.

Переглядів анотації: 62
Завантажень PDF: 40
Опубліковано
2013-10-30
Як цитувати
(1)
Совик, Л.; Совик, И. Сценарно-параметрический подход в оценке кредитоспособности предприятия продовольственной сферы. fp 2013, 118-125.