СУЧАСНІ АСПЕКТИ ЗАСТОСУВАННЯ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ В УКРАЇНІ - Світлана Приймак; Олена-Маргарита Клок; Андрій Писко (Фінансовий простір, 2024)
Проаналізовано тенденції звітних процесів вітчизняних компаній відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності. Розглянуто ключові напрями трансформації: цифровізацію звітності, розвиток ESG-звітності, посилення внутрішнього контролю та аудиту, адаптацію звітності в умовах воєнного стану, а також підвищення професійної компетентності фахівців. Обґрунтовано, що ефективне впровадження МСФЗ сприяє зростанню прозорості, зіставності та достовірності фінансової інформації, підвищенню інвестиційної привабливості підприємств і зміцненню їх конкурентних позицій.   Зроблено висновок, що подальший розвиток звітних процесів потребує узгоджених дій держави, бізнесу та освітнього середовища.