Нові можливості фінансового лізингу для розвитку аграрного підприємництва - Наталія Пантєлєєва; Вікторія Коваленко (Фінансовий простір, 2023)
Досліджено можливості вдосконалення лізингових відносин для розвитку підприємств аграрної сфери в сучасних умовах впливу дестабілізуючих чинників для забезпечення фінансової стійкості і повоєнного відновлення вітчизняної економіки. Сформульовано авторське тлумачення поняття «фінансовий лізинг». Розглянуто тенденції та виклики українського ринку фінансового лізингу, урядові ініціативи для підтримки аграрного підприємництва в умовах воєнного стану. Розвинуто методику оцінювання ефективності фінансового лізингу за рахунок уточнення додаткових критеріїв, які відповідають ESG-принципам в рамках досягнення Цілей сталого розвитку. Розроблено загальну та функціональну моделі виконання смарт-контракту фінансового лізингу сільськогосподарської техніки