Формування фінансових резервів в контексті забезпечення гарантійної бюджетної підтримки проєктів державно-приватного партнерства - Богдана Шулюк (Фінансовий простір, 2023)
У статті обґрунтовано необхідність здійснення бюджетної підтримки проєктів державно-приватного партнерства. Встановлено низький рівень надання цієї підтримки у вітчизняній практиці, що пов’язано з недосконалістю бюджетного законодавчого та нестабільністю економічного розвитку. Задля зміни напряму державно-правових відносин з обмежувального на стимулюючий запропоновано заходи стосовно формування фінансових резервів держави, котрі дадуть змогу підвищити довіру інвесторів, кредиторів та громадян до реалізації спільних проєктів з органами державної влади.