Концептуальні засади державного регулювання страхового ринку - Андрій Баранов; Олена Баранова (Фінансовий простір, 2022)
У статті висвітлено основні поняття теорії державного регулювання. Здійснено порівняльний аналіз різних підходів до трактування об’єкту та мети такого регулювання. Зосереджено увагу на розмежуванні понять «державне регулювання» та «державний нагляд». Запропоновано авторське визначення державного регулювання страхового ринку.