Парадигма фінансової архітектури в умовах циклічного розвитку економіки - Ляззат Талимова (Фінансовий простір, 2020)
У статті обґрунтовано важливість і визначені фактори інноваційного розвитку економіки, серед яких підкреслено особливе значення фінансової архітектури; узагальнено сутність, фактори, принципи і специфічні особливості фінансової архітектури; розкрито харак-теристичні особливості прояву і сприйняття циклічності економічних процесів і антициклічного регулювання; охарактеризовано проблеми регулювання міжнародних фінансових ринків, роль і значення банківської системи у фінансовій архітектурі, взаємозалежність кредитних відносин і розвитку реального сектору економіки; виявлено чинники, які зумовили необхідність перебудови міжнародної валютної системи.