Транснаціональні корпорації – стратегічний пріоритет майбутнього України - Олена Коляда; Діана Заяць (Фінансовий простір, 2020)
У статті розкрито сутність та особливості транснаціональних корпорацій; досліджено діяльність іноземних транснаціональних корпорацій на території України; визначено вплив транснаціональних корпорацій на вітчизняну економіку; виявлено проблеми та розроблено пропозиції щодо покращення умов функціонування транснаціональних корпорацій на вітчизняному ринку при збереженні балансу інтересів, забезпечення екологічної та економічної безпеки країни.