Валютний нагляд в Україні на основі ризик-орієнтованого підходу - Ольга Бакшеєва (Фінансовий простір, 2019)
У статті досліджуються питання щодо змісту, механізму, нових підходів у ризик-орієнтованому валютному нагляді, ролі Національного банку України як головного органу валютного нагляду, а також агентів валютного нагляду, відповідальності за порушення вимог валютного законодавства. Автором висвітлено особливості ризик-орієнтованого валютного нагляду, який був створений в Україні з 07 лютого 2019 року, а також його ключові відмінності від валютного контролю, який працював з 1993 року. Проаналізовані нові заходи впливу з боку Національного банку України , зокрема, граничні розміри штрафів за порушення установами вимог валютного законодавства.