State banks and the real economy: contemporary problems and prospects of lending - Viktoriya Kostohryz; Svitlana Zaporozhets (Фінансовий простір, 2019)
В статті досліджено сучасні особливості банківського кредитування реального сектору економіки, з’ясовано основні  проблеми, що стримують фінансування реального сектору через банківські установи. Проведено аналіз структури власності активів та зобов’язань банківської системи і визначено, що банки за участі державного капіталу мають достатній ресурсний, стратегічний та адміністративний потенціал  та повинні виконувати  роль фінансових каналів проникнення державницької політики (фінансової, грошово-кредитної, інвестиційної) у реальний сектор економіки. З’ясовано, що в  сучасних умовах реформування банківської системи України, політичної та економічної нестабільності в державі, банки за участі державного капіталу мають ряд проблем, що можливо подолати за допомогою впровадження адміністративно-правових та економічних заходів макроекономічного та мікро-економічного характеру.