Вплив грошово-кредитної політики федеральної резервної системи США на міжнародні фінансові ринки: аспект країн, що розвиваються - Дар’я Гордєєва; Станіслав Нікітчук (Фінансовий простір, 2019)
У статті розглядається банківський регулятор США – Федеральна резервна система (ФРС). На основі дослідження місячних даних за період з січня 2000 р. по березень 2019 р. за допомогою методів статистичного та кореляційно-регресійного аналізу оцінюється вплив грошово-кредитної політики ФРС на міжнародні фінансові ринки. Виявлено пряму реакцію монетарної політики інших банківських регуляторів на рішення ФРС після кризи 2008-2009 років. Були виділені ключові тренди світових фінансових майданчиків через зміну грошово-кредитної політики ФРС і можливі наслідки для реального і фінансового секторів світової економіки.