Макроекономічні фактори модернізації фіскальної політики України - Валентина Мартиненко (Фінансовий простір, 2019)
У статті проведено економіко-математичне моделювання впливу макроекономічних факторів на основні бюджетоутворюючі податки, зокрема валової доданої вартості на податок на додану вартість (ПДВ), випуску товарів та послуг в основних цінах на акцизний податок, імпорту товарів і послуг на ввізне мито, доходів населення і податкової ставки на податок на доходи фізичних осіб, валового прибутку, змішаного доходу та податкової ставки на податок на прибуток підприємств. На основі одержаних моделей запропоновано основні шляхи модернізації фіскальної політики України у сфері оподаткування.