Кіберзагрози в умовах цифрової економіки - Наталія Пантєлєєва; Людмила Романовська; Марія Романовська (Фінансовий простір, 2019)
Узагальнено теоретичні положення дискусійного тлумачення поняття «кібербезпека» за системним і суб’єктно-об’єктним підходами; вивчено позицію міжнародного професійного товариства та урядів країн світу щодо стратегічного управління кібербезпекою; узагальнено характеристичні ознаки типологізації кіберзагроз, визначено об’єкти, сфери та тенденцій їх поширення і руйнівного впливу; виявлено поліаспектну природу цифрових технологій стосовно вразливості, стійкості та здатності до протидії кіберзагрозам; розкрито інституційну інфраструктуру та проведено критичний аналіз концептуальних документів національної системи кібербезпеки