Методичний підхід до оцінки конкурентоспроможності фармацевтичної галузі України - Олександр Доровський (Фінансовий простір, 2015)
У  статті  розглядається  проблема  оцінки  конкурентоспроможності фармацевтичної галузі України. Проаналізовано існуючі  методичні  підходи  до  оцінки  та  виявлено,  що  в  них  відсутній  єдиний  системний підхід  до  оцінки  конкурентоспроможності  галузей  економіки.  Запропоновано  методичний підхід  до  оцінки  конкурентоспроможності фармацевтичної  галузі,  в  якому  загальна оцінка  її  рівня  здійснюється  за  допомогою інтегрального  показника,  розрахованого  з  урахуванням обґрунтованих критичних порогових значень часткових показників. На основі запропонованого підходу здійснено інтегральну оцінку конкурентоспроможності  фармацевтичної галузі  України,  проведено  динамічний  аналіз складових і часткових показників. За допомогою SW-аналізу  визначено  проблемні  напрями  розвитку фармацевтичної галузі країни.