Зарубіжний досвід фінансового забезпечення соціального захисту населення - Інна Доценко; Руслан Кукурічко (Фінансовий простір, 2015)
У  статті  розглянуто  основні аспекти  у  функціонуванні  складових  соціальної політики зарубіжних країн, виявлено й узагальнено  тенденції  щодо  сучасних  напрямків  розвитку та реформування. Висвітлено механізми фінансування  системи  соціального  забезпечення  зарубіжних  країнах,  розглянуто  їх  будову  на прикладі конкретних країн.