Участь України у процесах міжнародного трансферу технологій в контексті забезпечення конкурентних переваг - Аліна Прощаликіна; Вікторія Красномовець (Фінансовий простір, 2015)
Виявлена  специфіка  участі України в міжнародному трансфері технологій, що  полягає,  з  одного  боку,  в  неадекватно низькій  частці  на  світовому  ринку  технологій а,  з  іншого,  у  відсутності  цілеспрямованих дій  для  активізації  інноваційної  діяльності. Проаналізовані  основні  показники  участі України в міжнародному трансфері технологій. Визначені  основні  фактори,  які  перешкоджають  посиленню  інтеграції  вітчизняної економіки у світові ринки технологій. Визначені основні  чинники,  які  перешкоджають  посиленню  інтеграції  вітчизняної  економіки  у  світові ринки  технологій.  Сформовані  пропозиції  по інтенсифікації трансферу технологій в Україні, які об’єднані в нормативно-правові, економічні і організаційні групи.