Тенденції інноваційного розвитку львівського регіону в контексті забезпечення енергоефективного функціонування його економіки - Микола Вознюк (Фінансовий простір, 2015)
У  статті  досліджено  суть та  необхідність  розвитку  інноваційного потенціалу  регіону.  Охарактеризовано структурні  складові  інноваційного  потенціалу регіону:  науково-технічний  потенціал;  маркетингова  складова;  інноваційна  культура.  Проведено  аналіз  показників  Львівської  області щодо  інноваційної  активності  підприємств; впровадження інновацій; джерел їх фінансування; обсягу реалізації інноваційної продукції; науково-дослідної  діяльності;  структури  науково-дослідних  робіт;  витрат  на  фінансування науково-технічної  діяльності.  Сформовано  матрицю  SWOT-аналізу  інноваційного  потенціалу Львівської  області  у  сфері  енергозбереження  в розрізі його складових.