Науково-теоретичне узагальнення основних наукових підходів до визначення сутності монетарної політики - Юлія Галушко (Фінансовий простір, 2015)
Стаття присвячена дослідженню питань,  які  формують  теоретичні  засади категорії  «монетарна  політика».  Проведено  систематизацію  визначень  монетарної олітики,  що  є  найбільш  поширеними  у вітчизняній науці, виділено два принципових погляди на монетарну політику та з’ясовано, що у сучасній економічній літературі не існує єдиного підходу  до  сутності  монетарної  політики.  Беручи  до  уваги  надані  вченими  трактування терміну «монетарна політика», а також зважаючи на наявність широкого і вузького підходів до її розуміння, приводимо власне визначення даної економічної категорії.