Кібербулінг як загроза психологічній і соціальній безпеці життєдіяльності особистості та суспільства - Наталія Пантєлєєва; Григорій Кабенгеле (Фінансовий простір, 2018)
Досліджено проблему кібербулінгу як нової форми загрози психологічній і соціальній безпеці життєдіяльності особистості та трансформацію її соціалізації. Сформульовано  власне  уточнення  поняття  «кібербулінг»,  визначено  передумови  його виникнення (психологічні та соціальні), систематизовано  типології  кібербулінгу  як  загрози психологічній і соціальній безпеці особистості. Виявлено  тенденції  та  інтернаціональний характер кібербулінгу. Надано  практичні  рекомендації  щодо  його профілактики  і  протидії  в  системі  психологічної та соціальної безпеки життєдіяльності особистості  в  інституційному,  нормативно-правовому,  соціально-ризикологічному,  аксіологічному  та  організаційно-управлінському аспектах