Сучасна політика пенсійного реформування в Україні: проблеми і перспективи - Віра Варцаба; Ольга Заславська (Фінансовий простір, 2018)
Розглянуто  практичні  аспекти функціонування пенсійної системи України, виявлено  ключові  проблеми  і  ризики  політики пенсійного реформування. Здійснено аналіз діяльності Пенсійного фонду  України,  акцентовано  увагу  на  доцільності пошуку  нових  джерел  його  фінансування  і  підвищення фінансової стійкості. Обґрунтовано  необхідність  реформування солідарної  пенсійної  системи,  створення  накопичувальної системи загальнообов᾿язкового державного пенсійного страхування і розвитку системи добровільного недержавного пенсійного забезпечення.