Фінансова інклюзія в рамках системи протидії легалізації злочинних доходів та фінансуванню тероризму - Світлана Єгоричева (Фінансовий простір, 2018)
Охарактеризовано  поняття  фінансової  інклюзії,  визначено  її  роль  у  забезпеченні цілісності фінансової системи. Виявлено проблеми її поглиблення в умовах функціонування  системи  протидії  легалізації злочинних доходів і фінансуванню тероризму. Доведено доцільність застосування підходу, що  ґрунтується  на  оцінці  ризиків,  для  підвищення рівня фінансової інклюзії. Досліджено  міжнародний  досвід  реалізації ризик-орієнтованого  підходу  у  здійсненні  ідентифікації  та  вивчення  клієнтів,  а  також  при запровадженні  базових  фінансових  продуктів. Визначено можливі напрями його використання в Україні.