Управління процесом підвищення конкурентоспроможності банків у контексті стратегічної інноваційності - Олександр Момот (Фінансовий простір, 2018)
Визначено основні характеристики зовнішнього середовища в банківництві. Обґрунтовано  перспективні  напрями  розвитку банківської конкуренції в Україні. Схематично представлено управління процесом  підвищення  конкурентоспроможності банків  i  запропоновано  розгляд  типології  конкурентних  стратегій,  що  базуються  на  оцінці ступеня інноваційності технології з позиції представлення  трьохвекторності  їхніх  груп: стратегії прориву, стратегії порівняльних переваг та захисної стратегії.