Оцінка результативності фінансового контролю на основі стандартизації - Андрій Любенко (Фінансовий простір, 2015)
Стаття  розглядає  особливості аналітичної    оцінки  результатів  фінансового контролю  на  основі  стандартизації.  Автором  запропоновано  підходи  до  оцінки результативності та ефективності контрольних заходів органів державного фінансового контролю  з  використанням  стандартів  INOSAI. Автор  вважає,  що  запровадження  системи оцінювання  результатів  контролю  на  основі стандартизації  дозволить  встановлювати причини порушень бюджетного законодавства, оцінювати якість контролю та в цілому сприятиме  підвищенню  ефективності  державного фінансового контролю