Теоретичні засади інвестиційного кредитування за участі міжнародних фінансових організацій - Ксенія Пантєлєєва (Фінансовий простір, 2018)
Досліджено  генезу  поняття  «інвестиції»  в  основних  положеннях  класичних  економічних теорій,  систематизовано  сучасні  наукові  підходи тлумачення  сутності  цього  поняття.  Значущість інвестиції  для  досягнення  завдань  стратегічного розвитку підтверджено аналізом нормативно-правових  актів  деяких  країн  світу.  Це  дозволило  сформувати власну позицію щодо розуміння понять «інвестиції  міжнародних  фінансових  організацій»  та «інвестиційне кредитування за участі міжнародних фінансових організацій». Обґрунтовано  специфічні  функції  та  принципи останнього.