Світова валютна система: теоретичний аспект - Ольга Стирська (Фінансовий простір, 2015)
У статті розкрито сутність поняття «світова валютна система». Досліджено її  функції,  властивості,  складові  елементи. Обґрунтовано  роль  долара  США  у  світовій валютній  системі.  Окреслено  перспективи  її трансформації.