Трансформаційні зміни національної економіки при проходженні точок біфуркації - Микола Руденко (Фінансовий простір, 2017)
Досліджено  трансформаційні  зміни національної  економіки  при  проходженні  точок  біфуркації.  Здійснено  аналіз  поняття  «точка  біфуркації». Окреслено  різні  варіанти  (сценарії)  проходження  точки  біфуркації  у  процесі  розвитку  економічної  системи  або  окремих  її  підсистем  (секторів). Досліджено  трансформацію  стану  розвитку  національної економіки або окремих її підсистем при проходженні точок біфуркації. Проаналізовано можливі інституціональні зміни у процесі проходження точки біфуркації та визначено чинники, які впливають на ефективність трансформації національної економіки.