Фінансовий сектор України: специфіка формування стратегії розвитку - Валерій Прохоренко; Святослав Князь; Надія Яворська (Фінансовий простір, 2017)
На основі аналізу наукових праць вітчизняних  і  зарубіжних  дослідників  узагальнено  підходи різних  вчених  до  сутності  поняття  «фінансовий сектор».  Проаналізовано  загальносистемні  характеристики  фінансового  сектору  та  виокремлено його  основні  функції.  Детально  розглянуто  етапи стратегічного  планування  розвитку  фінансового сектору. Доведено, що система цілей стратегії розвитку  фінансового  сектору  повинна  складатись  із таких елементів: стратегічне бачення; стратегічні цілі та оперативні цілі. Запропоновано авторський підхід  до  формування  стратегії  розвитку  фінансового  сектора,  що  базується  на  проведенні  оцінювання ефективності стратегії. Побудовано модель стратегічного  планування  розвитку  фінансового сектору.