Наукові засади управління знаннями в сучасних організаціях - Олена Христенко; Тетяна Озерчук (Фінансовий простір, 2017)
Визначено роль знань в діяльності сучасних  організацій.  З’ясовано,  що  знання  в організації є незамінним, рідкісним та унікальним ресурсом,  а  основним  завданням  керівництва організації  в  сучасних  умовах  господарювання є  забезпечення  ефективної  організаційної діяльності  і  підвищення  продуктивності  праці «інтелектуальних»  працівників.  Досліджено ознаки  знань  та  основні  наукові  підходи  до класифікації знань в організації. Також, проведено аналіз  основних  етапів  процесу  управління знаннями:  планування  (ідентифікація,  оцінка), збір  (пошук,  отримання),  систематизація накопичення,  вибір),  зберігання  (класифікація, трансформація),  розподіл  (поширення,  обмін), застосування  (використання),  створення (стимулювання приросту).