Визначення сутності та факторів впливу на платоспроможність страхової компанії - Світлана Ачкасова; Єрануі Мардоян (Фінансовий простір, 2017)
У  статті  обґрунтовано теоретичні  аспекти  визначення  сутності платоспроможності  страхової  компанії. Визначено,  що  поза  увагою  дослідників залишають питання участі перестраховиків у процесі виконання зобов’язань перед клієнтами страхових  компаній.  Наведено  узагальнене визначення  платоспроможності  страхової компанії.