Фінансування соціальних проектів для людей з особливими потребами в Україні та Польщі - Олена Філімонова; Аліна Шинкарюк (Фінансовий простір, 2017)
Дослідження  окреслює  проблему обмеженості та недостатності фінансування соціальних  проектів  для  людей  з  особливими потребами.  Охарактеризовано  джерела  та інструменти фінансування соціальних проектів в Польщі та здійснено аналіз кількості джерел та частоти їх застосування, механізмів їх використання; досліджено структуру фінансування зазначених проектів. Здійснено порівняння джерел фінансування соціальних проектів в Україні та Польщі.  Надано  рекомендації  імплементувати польський  досвід  фінансування  соціальних проектів для людей з особливими потребам.