Дослідження впливу структури державних витрат на динаміку економічного розвитку постсоціалістичних країн східної Європи - Тетяна Черкашина (Фінансовий простір, 2016)
Проаналізовано  структуру  державних  витрат  постсоціалістичних країн  Східної  Європи у 2000-2015 рр.  проведено кореляційно-регресійний аналіз і на його основі оцінено  кількісний  вплив  складових  державних  витрат  на  рівень  економічного  розвитку країн,  що  належать  до  цієї  групи.  Розроблено практичні рекомендації з оптимізації структури  державних  витрат  і  забезпечення  сталого економічного  розвитку  постсоціалістичних країн Східної Європи.