Аналіз медичного страхування як джерела фінансування охорони здоровя в Україні - Леся Шупа (Фінансовий простір, 2016)
У  статті  охарактеризовано основні  проблеми  розвитку  галузі  охорони здоров’я.  Запропоновано  альтернативу бюджетному  фінансуванню  охорони  здоров’я. Розглянуто  динаміку  загальних  витрат  на охорони  здоров’я  в  Україні.  Систематизовано основні  джерела  фінансування  вітчизняної системи  охорони  здоров’я.  Проаналізовано динаміку  видатків  Зведеного  бюджету,  зокрема Державного  та  місцевих  бюджетів.  Проведено порівняльний  аналіз  з  окремими  країнами Європейського  союзу  по  загальних  витратах на  охорону  здоров’я.  Підведено  підсумки  по  цій тематиці.