Ефективність механізму рефінансування в умовах кризи банківської системи - Сергій Полях (Фінансовий простір, 2016)
У  статті  розглянуто  сутність механізму  рефінансування  та  визначено необхідність  вивчення  не  лише  самої  системи рефінансування,  а  й  її  ефективності  в  умовах кількісних  та  якісних  змін.  Зокрема  проведений аналіз доцільності кредитування Національним банком  України  вітчизняних  банків  у  період  з 2015  р.  до  теперішнього  часу,  на  основі  якого розроблені  рекомендації,  щодо  покращення системи рефінансування.