Організація пооб’єктного контролю ефективності діяльності підприємств - Руслан Костирко (Фінансовий простір, 2016)
В  статті  визначено  проблеми та  пріоритетні  напрями  пооб’єктного  контролю  ефективності  діяльності  підприємств. Сформовані  концептуальні  положення, організаційна  модель  системи  пооб’єктного контролю  та  показано  його  переваги.  Розкрито  послідовність  та  методичне  забезпечення організації поточного і ретроспективного контролю  ефективності  діяльності  підприємств. Обґрунтовано  підхід  до  контролю  розподілу непрямих  витрат  і  продемонстровано  порядок ідентифікації внутрішніх резервів. Запропоновано  інтегральний  показник  оцінки  резервів потенціалу    ефективності  підприємств,  який враховує  чинники  інфляції  та  ризику.  Доведено  необхідність  оцінки  та  прогнозування очікуваного фінансового результату з урахуванням резервів.