Методичні засади комплексного аналізу фінансової стійкості місцевих бюджетів - Лідія Костирко; Наталія Велентейчик (Фінансовий простір, 2016)
У  статті  розкрито  передумови  вдосконалення  системи  аналізу  фінансової стійкості місцевих бюджетів. На основі аналізу наукових  підходів  розроблено    методичні  положення    комплексного  аналізу  фінансової стійкості місцевих бюджетів, що передбачають розрахунок  інтегрального  показника  за  блоками збалансованості, фінансової самостійності, ефективності бюджету. Наведено результати апробації запропонованого підходу до аналізу на прикладі бюджету Луганської області та виявлено фактори зміни його фінансової стійкості, які  необхідно  враховувати  при  коректуванні бюджетної політики.