Оптимізація ресурсної бази банківського споживчого кредитування - Олексій Шаповал (Фінансовий простір, 2015)
У статті досліджено основні умови та тенденції розвитку банківського споживчого кредитування, проведено аналіз стану ринку банківських депозитних ресурсів, досліджено відмінності  у  динаміці  обсягів  депозитів фізичних  і  юридичних  осіб,  обґрунтовано доцільність  використання  та  запропоновано механізм  проведення  сек’юритизації  споживчих кредитів з метою забезпечення зростання ресурсної бази банків.