Інноваційний банківський продукт як результат застосування інтелектуального капіталу банку - Олексій Другов; Лідія Братків (Фінансовий простір, 2015)
Створення  ефективних фінансових інструментів та механізмів проведення фінансових операцій – це невід’ємна умова для втримання та нарощення лідерських позицій банківської  установи  на  ринку  фінансових  послуг. Ринок  фінансових  і,зокрема,  банківських послуг  є  достатньо  насиченим  учасниками  і кількістю продуктів, яку вони пропонують. Для досягнення основної мети ведення банківського бізнесу  –  отримання  прибутку  –  організаціям необхідно  створювати  унікальні  продукти,  які дозволять  виокремити  їх  конкурентні  переваги.  Основа  створення  інноваційних  пропозицій в банківській сфері – це ідеї, запропоновані персоналом,  які  є  результатом  застосування їх  інтелектуального  капіталу.  В  статті  запропоновано  розглянути  процес  створення інноваційного  продукту  шляхом  застосування інтелектуального  капіталу  банківської  установи та запропоновано механізми для розвитку інтелектуального  потенціалу  організації  з  метою створення інноваційних продуктів.