Сучасний стан та основні напрями підвищення рівня життя населення - Вікторія Красномовець (Фінансовий простір, 2014)
Розглядаються  проблеми дослідження  рівня  життя  населення  України з  урахуванням  специфіки  розвитку  соціально-економічних процесів на регіональному рівні. На основі  визначення  індексу  регіонального  людського  розвитку  здійснено  регіональну  оцінку рівня  життя  населення  Черкаської  області  у 2009–2013  рр.  Запропоновано  основні  напрями підвищення  рівня життя на регіональному рівні.