Особливі форми забезпечення споживчого кредиту - Інна Фесенко (Фінансовий простір, 2014)
Досліджено питання зниження банками ризику неповернення кредитів позичальниками. Розглянуто споживче кредитування як один з найпоширеніших видів кредитів, різні форми забезпечення споживчих кредитів, особливості їх застосування, та способи мінімізації ризиків банків зі споживчого кредитування. Доведено необхідність використання закладу як ефективного способу належного забезпечення кредиту. Розглянуто суть та особливості закладу, умови його використання та вигоди для банків у сучасних умовах. Досліджено використання закладу як форми забезпечення боргу в історичному розрізі. Запропоновано основи відносин між банком та клієнтом за умов використання закладу в якості форми забезпечення споживчих кредитів. Розглянуто особливості різних форм послуг щодо зберігання цінностей банками. З метою збільшення комісійних доходів банків запропоновано розширити спектр банківських послуг шляхом представлення додаткової послуги з надавання в оренду індивідуальних сейфів та використовувати поєднання послуги з кредитування з послугою зберігання предметів закладу в банківських сейфах.