Теоретичні концепції розвитку інтелектуальних ресурсів - Марія Луцик (Фінансовий простір, 2013)
У статті розглянуто теоретичні концепції розвитку ресурсів загалом та безпосередньо інтелектуальних ресурсів. Наведено схему співвідношення інтелектуальних ресурсів, людських ресурсів та інтелектуальної власності. Проаналізовано особливості інтелектуальних ресурсів порівняно з матеріальними чинниками суспільного виробництва. Побудовано логіко-структурну схему розвитку теорій, що розкривають поняття «інтелектуальні ресурси» впродовж історичних етапів дослідження.