Попередня обробка вхідних даних для системи моніторингу фондових ринків - Олександр Піскун (Фінансовий простір, 2013)
У статті досліджено непараметричні методи згладжування часових рядів. Визначені оптимальні методи попередньої обробки рядів даних для системи моніторингу фондових ринків.