Вибір валютного режиму в контексті валютно-курсової політики України - Таміла Оришечко-Бартоха (Фінансовий простір, 2013)
У статті виявлено та обґрунтовано оптимальний режим валютного курсу для України із врахуванням поточних тенденцій на світових та національних ринках. Автор підкреслює необхідність переходу до більш гнучкого режиму курсоутворення та аргументує переваги такого кроку. Визначено основні фактори, які зумовлюють девальваційний тиск на національну валюту, та проаналізовано позитивні ефекти від утримання валютного курсу на заниженому рівні для національних виробників.