ЦИФРОВІ ІНСТРУМЕНТИ АДАПТАЦІЇ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ДО КРИЗОВИХ СИТУАЦІЙ - Олена Герасименко; Софія Хоптяна; Анатолій Гарбич (Фінансовий простір, 2025)
У статті розглянуто роль цифрових інструментів як ключового механізму адаптації системи публічного управління України до кризових ситуацій. Проаналізовано теоретичні засади цифрової трансформації та практичний досвід впровадження цифрових рішень у державному секторі, зокрема в охороні здоров’я. Визначено класифікацію цифрових інструментів, їх функціональне призначення та напрями удосконалення. Показано, що цифровізація сприяє підвищенню стійкості, прозорості й ефективності управління в умовах невизначеності.