ВПЛИВ ЦИФРОВІЗАЦІЇ НА ФІНАНСОВУ СТАБІЛЬНІСТЬ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ ТА ЕКОНОМІЧНУ БЕЗПЕКУ ДЕРЖАВИ - Богдан Пшик (Фінансовий простір, 2025)
У статті досліджено вплив цифровізації на фінансову стабільність банківської системи та економічну безпеку держави. Проаналізовано сучасні тенденції цифрової трансформації банківського сектору України розвитком фінтех-сервісів, електронних платежів, дистанційних каналів обслуговування та проєкту е-гривні. Визначено ключові ризики, пов’язані з цифровізацією (технологічні, операційні та кіберризики). Запропоновано науково-обґрунтовані підходи щодо підвищення фінансової стійкості банківського сектору в умовах цифрової трансформації.