ВИДАТКИ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ УКРАЇНИ В УМОВАХ СУЧАСНОСТІ - Західна, Оксана; Щекодіна, Анастасія; Західний, Роман (Фінансовий простір, 2024)
У статті досліджено видатки державного бюджету України в умовах сучасних викликів, включаючи економічну кризу, військову агресію та інфляційні процеси, які значно вплинули на економічну ситуацію в країні. Розглянуто функціональну й економічну класифікації видатків, зокрема їх розподіл між різними секторами. Показано, що видатки відіграють ключову роль у забезпеченні соціально-економічного розвитку, зміцненні обороноздатності країни, підтриманні громадського порядку, безпеки й ефективної діяльності державних інституцій. Досліджено динаміку видатків державного бюджету за період з 2020 по 2024 роки, яка демонструє суттєве зростання обсягів витрат у всіх ключових напрямках.