COVID-19 як активатор пандемії кіберзлочинності - Брайченко, Сергій; Пантєлєєва, Наталія; Вдовіченко, Руслана (Фінансовий простір, 2022)
В статті розглянуто понятійну сутність кіберзлочинності та її типологізацію, узагальнено сучасне правове регулювання боротьби з кіберзлочинністю. Надано кримінально-правову оцінка активізації кіберзлочинності під впливом COVID-19 в Україні. Проведено компаративний аналіз кримінологічної практики протидії пандемії кіберзлочинності в умовах COVID-19. Обгрунтовано рекомендації щодо криміналізації деяких видів злочинів і загроз в сфері цифрової трансформації, впровадження новітніх інструментів боротьби з кіберзлочинністю на основі сучасних цифрових технологій.