Міжнародний досвід застосування інструментів державно-приватного партнерства - Васильченко, Анастасія (Фінансовий простір, 2022)
У статті розглядаються економіко-правові засади формування механізму державно-приватного партнерства (ДПП), особливості фінансування та забезпечення цього процесу нормативними правовими актами. Підтверджено, що європейський ринок проектів ДПП розвивається достатньо стабільно. Доведено, що найбільш популярними залишаються проекти в транспортній галузі та сфері телекомунікаоцій. Проведено аналіз законодавчої бази країн світу та зроблено висновок, що її наявність не завжди є запорукою ефективної реалізації проектів ДПП. Обгрунтовано, що для успішного здійснення спільної діяльності держави і бізнесу необхідна відповідність цілей і ключових параметрів їх реалізації, ефективний механізм взаємодії, забезпечення інформаційної складової, наявність взаємовигідного двостороннього співробітництва та зацікавленість бізнесу в двосторонньому співробітництві.