Удосконалення обліку доходів виробничих підприємств: прикладні аспекти - Руденко, Микола; Кравченко, Олена; Ткаль, Ярміла; Мельник, Тетяна (Фінансовий простір, 2021)
В статті проведено аналіз прикладних аспектів обліку доходів виробничих підприємств. Визначено, що класифікація доходів підприємств має відповідати двом базовим критеріям: вона має бути теоретично обґрунтованою та застосування її на практиці визначається виробничою чи обліковою необхідністю підприємства. Розроблено робочий план рахунків до субрахунків 26, 701 для обліку доходів від реалізації продукції, а також оборотну відомість для комплексного моніторингу виробленої та реалізованої готової продукції за робочим планом рахунків.