Конкуренція на ринку фінансових послуг України в умовах трансформації регуляторної моделі - Шелудько, Сергій; Абгарян, Мері (Фінансовий простір, 2021)
Досліджено основні підходи до оцінки інтенсивності конкуренції, обґрунтовано їх методологічні недоліки та перспективу використання. Проаналізовано динамічні зміни у структурі ринку фінансових послуг України перед реформуванням механізмів регулювання та нагляду. Представлено перспективну регуляторну модель НБУ для небанківських фінансових установ, охарактеризовано принципи її функціонування.