Особливості інтеграції України у міжнародний ринок капіталу - Петрова, Ольга (Фінансовий простір, 2020)
В статті розглянуто проблеми та перспективи інтеграції України у світовий фінансовий ринок, зокрема, у ринок капіталу. Досліджено, що для розвитку національної економіки України необхідна інтеграція у міжнародний фінансовий простір, що відповідає сучасним тенденціям глобалізації. Проаналізовано основні тенденції руху капіталів у сучасному фінансовому просторі. Окреслено напрями державної політики розбудови ринку капіталу в Україні та усуненні проблем, що заважають його подальшому розвитку.