Економічна ефективність заходів з цифровізації в сільськогосподарських підприємствах - Руденко, Микола (Фінансовий простір, 2020)
У статті обгрунтовано необхідні цифровізації виробничих та управлінських процесів в сільськогосподарських підприємствах, спираючись на аналіз посівних площ і таймінгу процесу вирощування сільськогосподарських культур. Проведені розрахунки економічної ефективності заходів з цифровізації в сільськогосподарських підприємствах (на прикладі рослинницької галузі). Окреслено напрями економічного ефекту від впровадження основних цифрових технологій точного землеробства. Складено матрицю використання інструментів цифровізації у виробничому процесі сільськогосподарських підприємств. Описано цифрові технологій, які можливо придбати та встановити на наявну техніку сільськогосподарського підприємства, визначено економічний ефект від їх застосування в розрахунку на 1 га посівів. Сформовано вихідні дані для розрахунків реалізації інвестиційних проектів з придбання окремих інструментів цифровізації.